ASICS ONTHULT NIEUWE HARDLOOPUITRUSTING VOOR DE ZOMER 2015 MET UNIEKE FOTOSHOOT IN BOLIVIA

ASICS heeft een unieke fotoserie uitgebracht om haar voorjaarscollectie hardloopuitrusting voor 2015 te doen stralen - een collectie om hardlopers koel te houden in de warmste omgevingen.

In de hardloopuitrusting voor de zomer van 2015 zijn unieke zones voor warmte-afgifte gebruikt binnen de gebieden van het lichaam die het warmst zijn. Dit zorgt ervoor dat hardlopers bij extreme warmte koel kunnen blijven dankzij de ultra lichtgewichte materialen en een luchtdoorlatend systeem waarmee lucht dichtbij de huid circuleert voor extra luchtdoorlatendheid.

De uitrusting is tevens voorzien van de ASICS MOTIONDRY technologie die het zweet van de huid haalt en naar de buitenlaag verplaatst zodat het snel kan verdampen. Hierdoor wordt de natuurlijke temperatuur van het lichaam verbeterd.

De hardlopers zijn tijdens de fotoshoot vastgelegd op de unieke Uyuni zoutvlakten ("Salar de Uyuni"). 's Werelds grootste zoutvlakten, die een immense omvang van 11.000 vierkante kilometer hebben.  Ze bevinden zich aan de rand van de Andes.

In de fotoserie zie je de sporters op de trails van de iconische 'Incahuasi eilanden' - ook wel bekend als de 'thuisbasis van de Inca' - gekleed in ASICS trail runninguitrusting en -schoenen voor 2015. Dit eiland ligt in het hart van de Uyuni zoutvlakten en wordt gekenmerkt door indrukwekkende, enorme cactussen.

De levendigste en meest hardvochtige omgeving waarin de sporters zijn gefotografeerd was echter de Laguna Colorada, ook wel 'de rode lagune' genoemd. De kleur van dit rood-oranjekleurige meer met witte vlekjes, dat zich zo'n 4.300m boven zeepeil bevindt, wordt gecreëerd door de zon die weerkaatst op de rode alg in het water. Dit deel van de zoutwonderen van de Altiplano, het meer en de ooit bijna uitgestorven flamingopopulatie, creëren een landschap dat bijna buitenaards lijkt.

Vermaarde fotograaf Steven Jackson legde alle foto's vast. Steven staat bekend om zijn intieme, diepgaande manier van portretteren en zijn talent om kleur en beweging vast te leggen. In de zomer van 2014 hebben Steven en zijn team een week in Bolivia doorgebracht om de sporters te fotograferen in spectaculaire omgevingen en soorten terrein en dit heeft tot echt authentieke actiebeelden geleid.  De lente/zomer 2015 kleding- en footwearcollectie kan je ontdekken op asics.com.

Hier kan je de volledige "ASICS Bolivia"  fotoreeks bekijken.