Continue onderzoek, technische innovatie en de toewijding aan perfectie zorgen er al 25 jaar voor dat elke versie van de GEL-KAYANO beter is. De serie van 25 heeft grenzen verbroken op gebied van productinnovatie, waardoor lopers steeds op hun best konden presteren. De GEL-KAYANO 25 is hierin geen uitzondering. Gloednieuwe technieken, ontwikkeld in ASICS’ Institute of Sport Science (ISS), debuteren in deze schoenrelease.

 

‘Optimale bescherming en stabiliteit’

 

Nieuwe en verbeterde features

 

GEL-KAYANO 25

GEL-KAYANO 25 presenteert 2 nieuwe technieken: FlyteFoam™ Lyte en FlyteFoam™ Propel. Deze twee innovaties werken parallel met als doel optimale bescherming en verbeterde stabiliteit bieden op elke afstand.

 

FlyteFoam Lyte

FlyteFoam Lyte is de volgende generatie van ASICS lichtgewicht en responsieve cushioning techniek. De midsole formule bestaat uit een versterkt, duurzaam nanofibercompartiment waardoor de duurzaamheid van het foam toeneemt. Ook de stabiliteit voor de hardlopers neemt toe.

 

FlyteFoam Propel

FlyteFoam Propel is ASICS’ nieuwste foam formule ontwikkeld voor verbeterde responsie bij de afzet (het “veren” en teruggeven van de energie bij de landing). Dit foam werkt optimaal samen met de bekende ASICS GEL™ technologie. De GEL-KAYANO 25 ondersteunt de hardloopvoeten ook optimaal met superieure shock absorption.

 

Two-Layer Jacquard Mesh Upper zorgt voor een ademende, fijne en naadloze pasvorm die tegelijk zorgt voor flexibiliteit en minder kans op wrijving of andere irritaties. En tegelijk is het een lichtgewicht.

 

‘When shoes are supporting the way you need, running becomes a mental sport’

 

Vliegend hert: efficiënt, beschermend lichtgewicht

Kayano San, de designer van de KAYANO, haalde voor de 25e editie zijn inspiratie uit de stag beetle: een kever die wij kennen onder de naam vliegend hert. Een efficiënt, zelfbeschermend en tegelijk uiterst lichtgewicht insect. Eigenschappen die zijn doorgetrokken naar deze GEL-KAYANO zijn bijvoorbeeld het skeletsysteem en zijn zelfbeschermend vermogen.

 

“De GEL-KAYANO serie is altijd ontwikkeld met als doel lopers lange afstanden te kunnen laten afleggen. Ook voor de 25e editie hielden we dit doel in onze gedachte. De GEL-KAYANO is lichter en responsiever zonder enig compromis op gebied van stabiliteit.” (Kenichi Harano, Senior General Manager bij ISS)

 

Mentale sport

Flow is de bewustzijnspiek waar we ons het best voelen én het best presteren.

Met ASICS’ visie “sound mind, sound body” vraagt dit merk zich natuurlijk af hoe je die flow kunt bereiken. En dan blijkt: je flow vinden gaat veel minder om je benen en veel meer om je geest. Wanneer hardlopers niet meer hoeven na te denken over hun voeten, kunnen ze in hun flow komen. Een mentale staat waarbij ze prestaties bereiken die ze nooit verwacht hadden. Als je de juiste kleding en schoenen draagt is je mind het enige obstakel dat je in de weg kan staan om jouw flow te bereiken. Kortom, wanneer je schoenen jou de support geven die je nodig hebt, dan wordt hardlopen opeens een mentale sport. Met die gedachte, die wens in het achterhoofd is de GEL-KAYANO 25 ontwikkeld.

 

Technische specs

  •   External Heel Counter dat zorgt voor Locked–In support
  •   GEL Technology voor perfecte cushioning
  •   FLYTEFOAM LYTE Nanofibers voor duurzaamheid & lichtgewicht
  •   jacquard mesh upper technology voor perfecte fit & ademend vermogen

 

De adviesprijs van de GEL-KAYANO 25 is 180€, de schoen is nu verkrijgbaar bij ASICS online en retail, en bij een select aantal running speciaalzaken.