COURT FF

ASICS heeft goed nieuws voor de tenniswereld. Het merk lanceert de eerste tennisschoen met FlyteFoam in de tussenzool, de Court FF, en verlengt ook de samenwerking met toptennisspeler Gaël Monfils (ATP 6), die al sinds 2013 ASICS ambassadeur is.

De Court FF is het gloednieuwe topmodel in het tennisassortiment van ASICS, dat maximale demping en stabiliteit biedt en toch licht blijft(1) . Dankzij de FlyteFoam-technologie kon ASICS een schoen ontwerpen die aan de noden van de meest veeleisende spelers tegemoetkomt.

Door de hoogwaardige materialen en de nieuwste technologie levert de COURT FF weergaloze resultaten op vier cruciale vlakken: gewicht, stabiliteit, een comfortabele pasvorm en een snelle omschakeling. Met een scherp oog voor technisch detail zette ASICS zo de volgende stap in een lange reeks prestatiegerichte tennisschoenen.

Lichtgewicht & stabiliteit

De COURT FF dankt zijn lage gewicht en stabiliteit aan de unieke FlyteFoam tussenzool met versterkte vezels. FlyteFoam is ASICS’ nieuwste gepatenteerde(2) tussenzooltechnologie en is zo’n 55% lichter dan de gangbare materialen in de sector. Na de primeur in ASICS’ revolutionaire MetaRun wordt deze technologie nu, met de COURT FF, ook voor het eerst in een tennisschoen gebruikt.

Comfort en pasvorm

Het comfort en de pasvorm – die bijdragen tot de stabiliteit – worden verder verbeterd door de introductie van de nieuwe MONOSOCK. Die bestaat volledig uit mesh, en zorgt voor een zachte en perfecte pasvorm. De schoen is ook binnenin versterkt en ondersteunt zo de wreef.

Snelle leest

Om de speler alle hoeken van de baan op topsnelheid te laten bereiken, ontwikkelde ASICS een nieuwe leest, specifiek voor het tennis. Deze leest is gebaseerd op een hardloopschoen, waardoor tennissers sneller op hun voorvoet komen te staan om zich sneller over de baan te kunnen verplaatsen.

De COURT FF komt midden januari op de markt en zal verkrijgbaar zijn met een buitenzool voor alle ondergronden. Adviesprijs: € 180.

(1) 360 gram, maat 42
(2) Octrooien: Flytefoam JP

Klik hier voor productshots.