ASICS kondigt deelname van Erben Wennemars aan 'Beat the Sun 2016' aan

  • ASICS zal 24 professionele atleten matchen met 24 amateurs uit de hele wereld voor de jaarlijkse Beat the Sun-race rond de Mont Blanc

 

  • Voormalige Olympiërs Ryan Hall, Deena Kastor en snelschaatser Erben Wennemars voegen zich als ervaren lopers bij de regionale teams

 

ASICS heeft vandaag bevestigd dat de voormalige Olympiërs Ryan Hall, Deena Kastor en Erben Wennemars tot de ervaren atleten behoren die dit jaar zullen deelnemen aan de unieke ASICS Beat the Sun-uitdaging in Chamonix op 21 juni.

Ryan Hall, houder van de snelste Amerikaanse marathontijd (onder 2.05 uur), krijgt het gezelschap van Deena Kastor, winnares van een Olympische bronzen medaille op de marathon, en snelschaatser Erben Wennemars, meervoudig Nederlands wereldkampioen.

Naast Hall, Kastor en Wennemars treden ook de Britse marathonloper Matty Hynes en Duitse extreme obstacle racer Charles Franzke aan. Voor deze atleten betekent de race een nieuwe uitdaging. Ze moeten hun comfortzone verlaten en hun vaardigheden en atletisch vermogen proberen uit te spelen op een onbekend en loodzwaar parcours rond de Mont Blanc.

De andere experts die deelnemen aan ASICS Beat the Sun zijn stuk voor stuk trailrunninglegendes: de Amerikaanse Megan Kimmel, de Spanjaard Pablo Villalobos, de Braziliaan Iaza Feitoza, de Zweed Jonas Buud, de Italiaan Xavier Chevrier en de Canadees David Le Porho. Deze experts zullen teams vormen met amateurlopers en op 25 mei 2016 toegewezen worden aan hun intercontinentale teams.

Erben Wennemars, (ex)topschaatser, zal tijdens ASICS Beat the Sun 2016 Nederland vertegenwoordigen. Wennemars, die afkomstig is uit Dalfsen, zoekt graag de grenzen van zijn lichamelijke kunnen op, en gaat de uitdaging in de Alpen voor de volle 100% aan: de hoogteverschillen en het steeds wisselende terrein die zo typisch zijn voor ASICS Beat the Sun. Met zijn titels als tweevoudig wereldkampioen sprint, meervoudig wereldkampioen op de 1000 meter, 1500 meter en ploegenachtervolging, beschouwen de andere ploegen Wennemars als een te duchten tegenstander.

ASICS geeft 24 amateurlopers de kans van hun leven om samen met doorgewinterde atleten deel te nemen aan een wedloop rond de Mont Blanc, met als doel de zon tussen zonsopgang en zonsondergang voor te blijven. De acht intercontinentale teams (Noord-, Zuid- en Midden-Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Oceanië, Azië en Afrika), die uit telkens drie amateurs en drie ervaren atleten bestaan, krijgen slechts 15 uur, 41 minuten en 35 seconden om het parcours van 130 km af te leggen.

Amateurlopers die zich willen inschrijven voor deze unieke uitdaging, kunnen zich registreren door zich voor 24 april 2016 aan te melden bij de ASICS #BeatTheSun online community.

Na registratie bij de #BeatTheSun gemeenschap krijgen deze amateurs toegang tot een exclusief online trainingsprogramma, ontwikkeld door professionele ASICS-atletiekcoaches. Dit programma omvat krachttraining en specifiek advies m.b.t. voeding, hardlopen en het parcours in kwestie.

Op 25 april maakt ASICS de 50 halvefinalisten bekend voor het evenement in Chamonix. De finalisten volgen een toptrainingsprogramma waarmee ze worden voorbereid op het evenement. Op 23 mei worden de 24 definitieve winnaars voor ASICS Beat the Sun gekozen door een combinatie van online stemmen en een jury.

De geselecteerde amateurs worden de laatste maand ondersteund en gevolgd door een professionele sporter uit hun team. Uiteraard zorgt ASICS voor de juiste schoenen en uitrusting voor de training en de grote dag van de wedstrijd op 21 juni 2016.

Eenmaal in Chamonix, zal elke loper twee secties van het aflossingsparcours afleggen. De afstand van die secties bedraagt tussen 4,5 en 17 km, over een gevarieerd terrein – trail, weg en alpien – met wisselende hoogtes. Binnen het bestek van nauwelijks een dag zullen de deelnemers daarbij de meest adembenemende stukjes natuur van Frankrijk, Italië en Zwitserland doorkruisen.

Amateurlopers die graag willen deelnemen aan ASICS Beat The Sun in Chamonix op 21 juni 2016, kunnen zich registreren door zich voor 24 april 2016 aan te melden bij de ASICS #BeatTheSun online community.

ASICS Beat the Sun zal live op ASICS' digitale en sociale kanalen worden uitgezonden en videoverslagen van de race zullen naar verschillende wereldwijde netwerken verspreid worden en op die manier miljoenen mensen over de hele wereld inspireren. Als partner voor de videoproductie en uitzending op digitale media werd EpicTV aangesproken. Andere technische partners die ASICS Beat the Sun met hun gespecialiseerde producten en expertise zullen ondersteunen, zijn Oakley, Tom Tom, Isostar, Leki, Petzl, Runkeeper en Haglöfs.

#BeatTheSun

https://races.asics.com/nl/nl-nl/beatthesun