ASICS EN RUN2DAY INTRODUCEREN OPVALLENDE LIMITED EDITION DAM TOT DAMLOOP RUNNINGSCHOEN

Voor de 31e editie van de Dam tot Damloop heeft hoofdsponsor ASICS wederom een limited edition van de Gel-Nimbus runningschoen ontwikkeld. Deze (neutrale) schoen is een opvallende variant van de onlangs geïntroduceerde Gel-Nimbus 17. Het bovenwerk van de limited edition is niet alleen voorzien van enkele Dam tot Damloop 2015-details, maar er is ook de bijzondere “Iridescence”-technologie in verwerkt. De schoen is vanaf eind juni verkrijgbaar bij Run2Day en de ASICS Flagship Store.


“Een eigen hardloopschoen mag bij het grootste hardloopevenement van Nederland natuurlijk niet ontbreken”, zegt Koert Hetterscheidt, directeur van Le Champion. “We zijn dan ook trots dat we samen met ASICS en Run2Day voor het derde jaar op rij exclusieve Dam tot Damloop schoenen hebben ontwikkeld. We zijn zeer enthousiast op het eindresultaat, waar karakteristieke Dam tot Damloop kenmerken en de kwaliteit van ASICS op een gezamenlijke wijze sterk naar voren komen.” 

In de schoen is een aantal reflecterende elementen opgenomen in het bovenwerk, zoals de striping, het jaartal 2015 op de hak en de vetergeleiders op de tong. Door de bijzondere “Iridescence”-technologie die in de schoen is verwerkt, verandert het bovenwerk van kleur als het licht van een andere hoek op de schoen valt. Met het oog op de Damloop by night zijn dit mooie, functionele details die de zichtbaarheid en veiligheid in het donker verhogen. Andere opvallende details zijn de speciale inlegzool met Dam tot Damloop logo en vermelding van de datum op de vetereindjes. Bij de inschrijving voor de 31e Dam tot Damloop kunnen de deelnemers aangeven of ze geïnteresseerd zijn in de limited edition runningschoen, die uiteraard in een dames- en herenuitvoering beschikbaar is.

 

Comfort
In iedere nieuwe versie van de Gel-Nimbus wordt er alles aan gedaan om het comfort steeds te verhogen. Door het weglaten van stiknaden en vastgestikte verstevigingen werd een aanzienlijke gewichtbesparing bereikt zonder dat dit ten koste is gegaan van de pasvorm en de stabiliteit. In vergelijking met zijn voorganger zorgt de FluidRide tussenzool van de “17” niet alleen voor 20% meer bounce back (teruggave van de energie tijdens de afwikkeling ), maar is de zool ook nog eens 20% lichter geworden. Door de gewichtsbesparing in het bovenwerk en de zool werd de lichtste Gel-Nimbus ooit gerealiseerd. En zeker op lange afstanden pluk je daar als hardloper de vruchten van. 

Toonaangevend
De Gel-Nimbus is al vele jaren de toonaangevende runningschoen in de neutrale categorie van ASICS. Het is een populaire schoen die door vele neutrale hardlopers naar volle tevredenheid wordt gedragen. In dit topmodel worden steeds de allernieuwste functionaliteiten toegepast, waardoor lopers optimaal profiteren van een perfecte pasvorm en ongekend comfort.

 

START INSCHRIJVING
Voor de 31e editie van de Dam tot Damloop gaan op zaterdag 11 april 65.000 gewilde startbewijzen in de verkoop. De ongeëvenaarde sfeer, de IJtunnel, één van de grootste Businesslopen ter wereld en het feit dat start en finish in twee verschillende steden liggen, maken dit hardloopevenement zo bijzonder.

Kijk voor meer informatie over het evenement op damloop.nl