ASICS LANCEERT MONDIALE ZOEKTOCHT NAAR AMATEURLOPERS VOOR DE ZWAARSTE ESTAFETTE IN DE NATUUR


‘ASICS Beat the Sun’
is een uitdaging voor amateurs en professionele atleten om samen deel te nemen aan een unieke estafette 'tegen de zon' rondom de iconische Mont Blanc.

Daarom werd een mondiale zoektocht gelanceerd naar hard- en/of traillopers om deel te nemen aan de ‘ASICS Beat the Sun’ uitdaging, die dit jaar opnieuw op de langste dag van het jaar plaatsvindt, 21 juni 2015, place to be is het fantastische Chamonix.


Deze race wordt als de zwaarste estafette in de natuur beschouwd. Niet alleen nemen vijf teams uit elk werelddeel het tegen elkaar op, maar ze proberen tegelijkertijd de zon te verslaan op zijn 'loopbaan' rond de legendarische bergtop: de lopers moeten daarvoor een parcours van 148 km in 15 uur, 41 minuten en 35 seconden afleggen.

Elk estafetteteam bestaat uit drie professionele atleten en drie amateurs die hun uiterste best doen om het parcours rondom de Mont Blanc, met 4.810 meter de hoogste bergtop in West-Europa, het snelst af te leggen. Tijdens hun poging om in deze ultieme uitdaging 'de zon te verslaan' komen ze door Frankrijk, Italië en Zwitserland.

De teams van telkens zes personen vertegenwoordigen Amerika, Azië-Pacific, Afrika en Europa (twee teams). ASICS is daarom op zoek naar in totaal vijftien amateurlopers. Er worden er zes gekozen uit Europa, één uit elk van de volgende landen Groot-Brittanië, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje, drie uit Amerika, drie uit Afrika en drie uit Azië-Pacific.

De amateurlopers worden niet alleen op hun hardloopcapaciteit geselecteerd, maar ook op hun motivatie om de uitdaging aan te gaan. Na de selectie worden ze voorafgaand aan het evenement twee maanden lang bijgestaan door een professionele atleet uit het team voor hun continent. Ze krijgen niet alleen deskundig advies en op maat gemaakte trainingsplannen van het ASICS Trail Team (FR), maar ook de beste ASICS trailschoenen en kleding. Het parcours wordt in onderdelen verdeeld en elke atleet legt twee gedeeltes van tussen de 3km en 19 km af, op verschillende hoogtes en door verschillend terrein.

De atleten zullen een ongelooflijke 8.370 meter moeten klimmen, net zo hoog als Mount Everest, en dat in zware weersomstandigheden. De lopers worden tot hun uiterste grens gedreven met temperaturen die kunnen variëren van meer dan 25 graden Celsius op de lagere parcoursdelen tot 5 graden Celsius hoog in de bergen, met zware wind en regen in de valleien en sneeuw op de bergpassen.

Onder de professionele atleten bevinden zich ondermeer trailspecialisten Emmanuel Gault (Frankrijk) en Kota Araki (Japan), extreme langeafstandsloper Christian Schiester (Oostenrijk), marathonloper Holly Rush (GB), 1500m loper Lukas Naegele (Duitsland) en triatleet en Ironman kampioen 2012 Pete Jacobs (Australië).

 

Er wordt eind 2015 een speciale wereldwijde tv-documentaire uitgezonden over de uitdaging, gemaakt door het bekroonde productiebedrijf Sunset & Vine. Dit volgt het succes van de documentaire 'ASICS Outrun the Sun' in 2014, die in meer dan 15 landen over de hele wereld werd uitgezonden.  KLIK HIER om de documentaire uit 2014 te bekijken.

Met ‘Beat the Sun’, wil ASICS mensen inspireren om een uitdaging aan te gaan om zichzelf te overtreffen. Het evenement gaat hand in hand met de onlangs gelanceerde ASICS campagne 'It's a big world.  Go run it.' waarmee ASICS zo veel mogelijk mensen wil inspireren om de vele uiteenlopende vormen van hardlopen te ervaren. 

Meer info op asics.com/beatthesun

#asicsbeatthesun

Videolink:  https://youtu.be/hMtPLmSGflI

Klik hier voor het beeld & logo   

Extra informatie:

De professionele atleten in elk team zijn:

Team Noord-Europa: Holly Rush (GB), Christian Schiester (Oostenrijk), Lukas Naegele (Duitsland)

Team Zuid-Europa: Emmanuel Gault (Frankrijk), Genis Zapater (Spanje), Xavier Chevrier (Italië)

Team Amerika's: Megan Kimmel (VS), Iazaldir Feitoza (Brazilië), tbd.

Team Afrika: Dawid Visser (Zuid-Afrika), tbd., tbd.

Team Azië-Pacific Kota Araki (Japan), Andy Neo (Singapore), Pete Jacobs (Australië)