Global Running Day: GEL- KAYANO 24

7 juni is het Global Running Day: de dag waarop mensen wereldwijd het plezier van hardlopen vieren. Het doel is de passie voor hardlopen delen en anderen inspireren om ook in beweging te komen. Op deze bijzondere hardloopdag staat de GEL-KAYANO, een iconische hardloopschoen, in de spotlights. Deze schoen boekt al meer dan 20 jaar succes.
In 1993 begon de Kayano als de ASICS GEL-Kayano Trainer, vernoemd naar zijn ontwerper. De Kayano Trainer werd destijds op de markt gebracht als schoen voor "the serious high-mileage runner". Bekijk en lees de hele Kayano geschiedenis op het UK kanaal Complex – Sneakers.
Kayano 24

GEL-KAYANO 24
De Kayano helpt overpronators stevig in de schoenen te staan, zelfs op lange afstanden. De 24e editie van de GEL-KAYANO is gemaakt met de prestatiegerichte wegloper in het achterhoofd. De schoen bevat dan ook een groot aantal ASICS-technologieën waaronder MetaClutch en FlyteFoam, geïntroduceerd bij de MetaRun in 2016, ASICS’ meest innovatieve lange afstandsschoen.

MetaClutch & Mermory foam lining
De externe clutch-hak van de GEL-KAYANO 24 wikkelt zich perfect om de enkel heen, en de voering met memory foam geeft je bij elke stap als het ware een gepersonaliseerde pasvorm van de hak.

Verbeterde stabiliteit
Al meer dan 20 jaar is de GEL-KAYANO de schoen die lopers van verschillende niveaus, van beginners tot pro’s, voorziet van constante stabiliteit en comfort. Dat is dan ook het aspect waarop ASICS de 24e editie verder heeft geoptimaliseerd middels het Dynamic DUOMAX™ Support system, dat bijdraagt aan comfort en zorgt voor effectiever lopen.
FlyteFoam
Dankzij de FlyteFoam demping en een met vezels versterkte tussenzool die de schoen helpt zijn vorm terug te krijgen na de landing, voelt de laatste kilometer net zo lekker als de eerste. Hoe meer je voet naar binnen rolt, hoe stabieler de schoenen worden.

Kayano fans
"Het aantal mensen waarbij hardlopen onderdeel van hun sportieve leven is, groeit nog steeds. En de groep GEL-KAYANO lopers is groot en trouw. Zij kennen het onovertroffen comfort en vaak overtuigen zij spontaan andere lopers om ook de juiste mix van demping en stabiliteit te ervaren." (Gerard Klein, ASICS’ Senior General Manager, Global Performance Running Footwear Division)

Technische specs van GEL-KAYANO 24 op een rij:
 • MetaClutch™: external heel counter
 • I.G.S™ (Impact Guidance System)
 • PLUS3™ & Gender Specific Cushioning (Women’s model)
 • Rearfoot and Forefoot GEL Cushioning System
 • Ortholite X-40 Sockliner
 • SpEVA™ 45 Lasting
 • Dynamic DUOMAX™ Support System
 • FluidFit™ Upper
 • GUIDANCE LINE™
 • Guidance Trusstic System
 • Midsole: FlyteFoam™, SpEVA™
 • Outsole: AHAR™ Sponge, AHARPLUS™ Rubber.
Verbeterde pasvorm
Ook het nieuwe ontwerp van de upper draagt bij aan verbeterde pasvorm en comfort dankzij de Ortholite X-40 Sockliner. Deze premium sockliner biedt betere rebound eigeschappen en heeft een goede vochtafvoer en zeer goede luchtdoorlatendheid.
Gel Kayano 24 ASICS
De adviesprijs van de GEL-KAYANO 24 is €180, de schoen is sinds 1 juni 2017 verkrijgbaar bij ASICS retail en online stores en bij een select aantal running speciaalzaken
.

Binnenkort lees je reviews van deze hardloopschoen op het Frontrunner platform van ASICS. Zij testten als eerste dit gloednieuwe model.