MetaRun 2017

MetaRun is de schoen die excelleert op lange afstanden door zijn lichtgewicht, stabiliteit, pasvorm en demping. Na de wereldwijd succesvolle ontvangst in 2015, is nu de update gelanceerd. MetaRun 2017 is de showcase van Japans erfgoed, design en techniek uitgewerkt tot in de finesse. 

Drie jaar lang werkten wetenschappers van het ASICS Institue of Sport Science aan de beste lange afstand hardloopschoenen ooit. Volledig toegewijd aan innovatie en technologie. Zonder beperkingen of compromissen. Met MetaRun luidde ASICS de volgende generatie hardloopschoenen in.

2017: Vakmanschap, design en hightech

MetaRun 2017 blijf marktleider op gebied van lichtgewicht, stabiliteit, pasvorm en demping: de belangrijkste aspecten voor langeafstandslopers blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Daarbij is het nieuwe ontwerp geïnspireerd op ASICS’ oorsprong, Japan. Een land dat bekend staat om traditioneel vakmanschap, design en hightech. De harmonie van deze elementen komt samen in de MetaRun voor het voorjaar en de zomer van 2017.

Concrete, skyline & sanctuary

Ontwerpers lieten zich inspireren door heel Japan. Het concrete grey vertegenwoordigt het urban karakter van de grote steden. Het ietwat wazige wit is de kleur van Tokyo's befaamde skyline. En het zogenaamde ‘Shu-red’ symboliseert geluk, dit zie je terug op tempels en heiligdommen in Japan. Tot slot heeft de sockliner een print van het treinstation van Tokyo. Kortom met de MetaRun 2017 stap je als het ware in Japan.

Vijf baanbrekende technologieën

Vijf baanbrekendeDe schoen is voorzien van vijf technologieën die zich aan elke individuele loper aanpassen. Hiermee zijn de wetenschappers verder gegaan dan ooit. Om zo de vier duurloopfuncties tot het beste niveau te tillen.

1. Lichtgewicht FlyteFoam 

Voor de MetaRun is een nieuwe én de lichtste middenzool van ASICS ooit ontwikkeld. Circa 55% lichter dan de standaard en verlaagt het schoengewicht met 20 gram. De biologische vezels verbeteren de demping, duurzaamheid en vering. Deze technologie vind je ondertussen terug in de Kayano 23, DynaFlyte, fuzeX en sinds kort ook in de ASICS tennisschoen Court FF.

2. Stabiliteit door koolstof 

Het is bijzonder dat het tweedelige stabiliteitssysteem AdaptTruss is versterkt met koolstof. Het resultaat is tot 28% meer stabiliteit in de hak en 15% meer stabiliteit in de middenvoet. De AdaptTruss werkt naadloos samen met de aflopende DUOMAX constructie.

3. DUOMAX

De DUOMAX midzool heeft een dubbele dichtheid die zich moeiteloos aan dynamische bewegingen aanpast. Wat ervaar je als hardloper? Minder druk en een vloeiende overgang.

4. Pasvorm: Jacquard Mesh upper 

De Jacquard Mesh upper van de MetaRun bestaat uit één laag en voelt aan als een tweede huid zonder enig geschuur. Tel hier de MetaClutch omhulling, het hielstuk uit één deel en de memory foam bij op, en je krijgt een betere statische pasvorm (44% lateraal en 26% mediaal) en dynamische pasvorm (12% lateraal en 15% mediaal).

5. Demping 

De X-GEL hybride gelformule, vorm en nauwkeurige positionering verbetert de demping in de hak met 18%. De MetaRun absorbeert alle impact zodat lopers van de eerste tot de laatste stap genieten van hun hardloopsessies.

MetaRun 2017 is nu verkrijgbaar in speciaalzaken voor de adviesprijs van € 250.

Klik hier voor productshots.