Jouw 2016 als hardloper


Het is weer zo ver: december betekent achterom kijken. Hoe was jouw 2016? Privé en zakelijk: wat ging er goed en wat kon beter? En zoom dan nu eens in op jouw 2016 als hardloper: welke doelen heb je bereikt? Welk type loper was jij in 2016? Evalueren, leren en blijven proberen. Want misschien is 2017 wel hét jaar voor de overstap naar trailrunning of juist naar korte snelle afstanden. Alles is mogelijk in een nieuw jaar. Laat je inspireren: vier type lopers met een selectie bijbehorende must haves.

1. Road runners

Veruit de grootste groep mensen loopt op de weg. Logisch: zodra je de voordeur opent, kun je van start. Een groot voordeel van hardlopen op de weg: het kan bijna altijd en overal. Daarbij zijn verharde paden vaak verlicht en loop je er niet vaak alleen. Ook kun je eindeloos variëren in afstand op de weg, of het nu gaat om een training of wedstrijd. Weet je dat er aan de 32e editie van de Dam tot Damloop wel zo’n 49.999 hardlopers meededen?!

Nummers 1

Voor deze nummer 1 vorm van hardlopen, ontwikkelde ASICS een nummer 1 schoen: de Dynaflyte. De snelle wedstrijdschoen die tegelijk super comfortabel is voor lange runs. Dynaflyte heeft zich echt bewezen als een hardloopschoen die erg prettig loopt, en door het lichtgewicht past bij hoge snelheden.

DynaFlyte

"Vaak vind ik lichtere schoenen meer geschikt voor wat kortere afstanden, tot rond 10 kilometer. De Dynaflyte echter zijn ook echt geschikt voor langere afstanden, ik heb er een halve Marathon op gelopen en meerdere keren de 20 kilometer mee aangetikt zonder enig probleem." (Blogger Mari Durieux, lees zijn hele DynaFlyte review hier)

Was jij in 2016 ook zo’n echte asfalt kilometervreter? Dan is het misschien tijd voor variatie. Want zo voorkom je sleur, een hardloopdip en blessures. Kies jij in 2017 eens voor de ongebaande paden in de wereld van trailrunning?

2. Avonturiers: trailrunning 

Trailrunning lijkt ver weg en ingewikkeld. Maar tegen de verwachting in kan off-road hardlopen ook bijna overal. Er loopt immers altijd wel een onverhard pad naast de weg, toch? Begin klein met het onverharde pad in het park. Of duik direct het avontuur in en kies voor het bos, de duinen of zelfs de bergen.

ASICS Jacket

Dit lichtgewicht is ideaal om in je rugzak te stoppen, voor het geval het weer omslaat. Dan moet je tenslotte binnen enkele seconden klaarstaan. Behalve dat de print er tof uit ziet, zorgt het reflecterende motief ook dat je goed zichtbaar bent.

3. Speed monster

Geniet jij van hard hardlopen? En telt voor jou elke seconde die je van jouw tijd afhaalt? Dan is jouw focus duidelijk snelheid. Tip: train je lichaam op meerdere manieren, dus wissel de weg af met trailrunning.

4. Lifestyle Runners

Is hardlopen onderdeel van jouw healthy lifestyle? Mix jij hardlopen, crossfit en yoga net zo makkelijk in één week? En wat doe je als je een bankje, trap of railing ziet tijdens jouw rondje hardlopen? Ren jij er met een boog omheen? Of maak jij spontaan een flip over naast elk obstakel op de weg? Is een serie jump boxes tussen de sprintjes door een heel normale uitdaging voor jou? Voor alle types hierboven ontwikkelde ASICS de fuzeX lijn. Deze collectie staat voor vrijheid, snelheid, spanning, variatie en vooral fun.

FuzeX

FuzeX

Wat wordt jouw stijl in 2017?

Heb je vragen of ontvang je graag extra beeldmateriaal? Aarzel dan niet om contact op te nemen via info@keep-track.nl.