365 dagen hardloopseizoen

Het hardloopseizoen: bestaat dat? Voor veel lopers wel. Op een mooie lentedag duiken de mooi-weer-lopers overal op. Is het nat en koud? Dan blijven ze binnen. "Zo zonde", zegt Robert Lathouwers, hardlooptrainer en zelf voormalig Olympisch 800 meter loper. "Als je in de winter stopt, loop je in het voorjaar achter de feiten aan. Daarbij is buiten hardlopen dé remedie tegen een winterdip." Daarom ASICS’ motto voor najaar 2016: ga door waar het seizoen eindigt. Hoe? Blijf gemotiveerd. Blijf warm. Blijf droog.

1. Blijf gemotiveerd

Motivatie is misschien wel de belangrijkste factor om iets te doen. In je werk, in je privéleven en zeker ook in de sport. Als je iets écht graag wilt, dan houdt niets je tegen. Ook het weer niet . Natuurlijk zijn er 101 motivatietips te bedenken (waarvan een top-3 verderop), maar soms helpen beelden beter dan woorden. ASICS’ maakte daarom een videoboodschap, een ode, een mega motivatie-boost voor alle atleten over de wereld: WANT IT MORE.

Top 3 motivatietips bij winterdip

1. je voelt je echt, echt, écht zo veel beter, trotser, mooier, fitter ná die run
2. niets is zwaarder dan na een (winter)stop weer te moeten beginnen
3. zeg nou zelf: je bent toch niet gemaakt om de hele dag binnen te zitten?!

Regen: wandelen of rennen?

Iedereen heeft het zich wel eens afgevraagd: blijf je droger door rustig te wandelen, of juist door te rennen door de regen? Dit grappige filmpje geeft heel nauwkeurig antwoord. Maar sowieso is het natuurlijk slim om jezelf goed te beschermen in de regen ;):

360 protection = 365 dagen hardlopen

ASICS’ 360 protection technologie bestaat uit motion therm en motion protect. Wat dit voor jou als hardloper betekent? Je bent met deze collectie beschermd tegen alle elementen. Je blijft warm, droog en gezien. No matter what.

2. Blijf warm

Natuurlijk zijn hardlopers enorme bikkels. En willen we écht heel graag het hele jaar door trainen. Maar koukleumen, daar zit niemand op te wachten. "En trainen in de kou vergroot de kans op blessures," weet Lathouwers.

Een mooi en functioneel item is de Elite Base Layer Top. Deze warmt je lijf tot 3 graden op, fijn als het buiten fris is. "Maar alleen de juiste kleding is niet genoeg als het echt koud is, je spieren zijn stijver en niet goed op temperatuur. Start met een goede warming-up, het liefst buiten zodat je lijf vast aan de buitentemperatuur went. Doe al lopend op een rustig tempo zo’n 10 minuten wat oefeningen. Maar ga zeker niet stil staan in de kou om te rekken en strekken."

AW2016 ASICS

Want to stay warm? Motion Therm

Dankzij de Motion Therm technologie houdt het shirt de kerntemperatuur van je lichaam vast en isoleert. Het ademende materiaal voert vocht af en houdt warmte vast.

3. Blijf droog

Wist je dat er in Nederland in 2015 op 145 dagen neerslag (>= 1mm) is gevallen? Tel daar nog eens 3 sneeuwdagen bij op. Niet gek dus om te investeren in een jack dat je gegarandeerd droog houdt. Zo, dat excuus (“wil wel, maar het regent”) is ook weer om zeep geholpen.

Want to stay protected? Motion Protect 

Dit Motion Protect Accelerate Jacket is bijzonder wind- en waterdicht. Details zoals een waterdichte rits en speciale naden zorgen samen met de ademende en beschermende buitenlaag voor optimale bescherming bij buien.

ASICS AW2016

Heb je vragen of ontvang je graag extra beeldmateriaal? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Esther Vliege via +31 (0)6 14 20 31 44 of info@keep-track.nl.