Beat the Sun: final update

Het is bijna zover: op 21 juni, de langste dag van het jaar, proberen 49 hardlopers, van maar liefst 23 verschillende nationaliteiten, de zon te verslaan tijdens Beat the Sun.

Beat the Sun

Beat the Sun is het extreme hardloopevenement dat start en finisht in Chamonix. Acht intercontinentale teams proberen tussen zonsopgang en – ondergang, oftewel in 15 uur, 41 minuten en 35 seconden, rondom de Mont Blanc – de hoogste piek van Europa – te lopen. Geselecteerde amateur hardlopers zoals Chris Berendse lopen samen met pro’s zoals Erben Wennemars een bikkelharde estafettewedstrijd. Met technische trails, lange wegtrajecten en zwaar klim- en afdaalwerk in de bergen.

Online trainingsprogramma

#BeatTheSun community is als sinds de start het online platform voor dit heuse event. Hier stelden vele lopers hun persoonlijke hardloopdoel voor 21 juni 2016 vast. Alle leden van deze community hebben direct toegang tot het exclusieve online trainingsprogramma. Heb jij het gemist? Alle trainingen van toptrainers inclusief video’s kun je nog steeds bekijken en gebruiken.

Dutten

Voor de laatste fase van elk belangrijk hardloopevent is het advies: zorg dat je voldoende slaap krijgt. Dit doe je bijvoorbeeld door elke nacht een uurtje extra te slapen. Of in het weekend dutjes te doen. Zo geef je jouw lichaam de boost die je nodig hebt.

ASICS Beat the Sun Clinic Vondelpark

Wil jij ook meelopen in een estafette team? Een clinic over looptraining en wetenschappelijk onderbouwd trainen volgen? Of leren hoe je interval in jouw training verwerkt? Dat kan allemaal op 21 juni. Gratis. De ASICS Flagship Store organiseert een event van 18:00 tot ca 19:00 uur. Meedoen? Zorg dan dat je die dinsdag even voor 17:50 paraat staat bij de Asics Flagship Store aan de Stadhouderskade 23 (rechts naast de ingang van het Vondelpark).

Volgende week weten we welke teams erin geslaagd zijn om de zon te verslaan. We keep you posted.