Fit in 15 seconden

Hoera, het is nu écht lente! We hebben de eerste zonnige dagen achter de rug. Is het mooie weer voor jou hét moment om je hardloopschoenen weer uit de kast te halen? Loop niet meteen te hard van stapel, voor je het weet zit je met een vervelende blessure en dat is natuurlijk niet de bedoeling! Met deze tips blijf je up & running.

Kracht- en coretraining

Als hardloper moet je niet alleen kilometers maken. Kracht- en coretraining helpen je om te werken aan een fit lijf zodat je makkelijker je kilometers maakt én het risico op blessures verkleint. No worries, je hoeft echt geen uren te trainen. Een korte workout is net zo effectief.

Fit in 15"

Op het online ASICS trainingsplatform vind je korte workoutvideo's. Deze instructievideo's duren slechts 15 seconden en helpen je om je training naar een hoger niveau te tillen. Stel je eigen workout samen en kies 3 of 4 oefeningen uit de 21 oefeningen die voor je klaar staan. Herhaal elke oefening 10-15 keer en doe 3-4 setjes. Wedden dat je in no time fit bent?

Ontdek de Fit in 15" video's op het ASICS Youtube kanaal

Take it easy

Veel hardlopers gaan te snel van start: ze lopen te ver, te snel of allebei. Train je voor een bepaalde afstand, voer dan het totaal aantal kilometers dat je per week loopt niet verder op dan 10% per week. Als je traint om sneller te worden, breid dan niet ook je afstand uit. Als je net begint met hardlopen kun je het beste met 3 trainingen per week beginnen. Op de andere dagen doe je een korte workout.

ASICS SS2016

Vergeet vooral niet om minimaal 1 dag in de week een rustdag te houden zodat je lichaam kan herstellen. Je kunt die dag prima een stukje fietsen, wandelen of een yogalesje volgen. Maar doe rustig aan, het is niet voor niets een rustdag!

Workout musthaves

In een fijne outfit train je nét even iets lekkerder. De ASICS-collectie bestaat uit stijlvolle items gemaakt van functionele materialen die comfortabel zitten zodat je het meeste uit je trainingen kunt halen.

 ASICS TRAINING SS2016

Voor dames is een sportbeha het basis kledingsstuk voor elke workout. Deze racerback beha top zit prettig, geeft goede ondersteuning en houdt je droog zodat je je maar op 1 ding hoeft te focussen; je workout.

Een ander basis item is een goedzittende tight. Eentje die niet afzakt, transpiratievocht snel opneemt en afvoert en geen naden heeft die irriteren. Zoals deze toffe tight met motief. Hoe hard je ook traint, in deze tight blijf je koel!

ASICS Training SS2016

Voor heren is een goedzittend shirt een musthave. Dit t-shirt met korte mouwen heeft een naadloze pasvorm en schuurt niet, geeft steun dankzij ingebouwde compressiezones en voert zweet snel af. In dit shirt beweeg je vrij en train je onbezorgd!

Ook belangrijk voor heren: een fijne short. Deze 10" board short is gemaakt van een soepele stof, heeft handige zakken en is multifunctioneel. Je kunt ermee op het droge én in het water sporten. Ideaal voor op vakantie; na je workout duik je zo de zee in.

Meer info over de WANT IT MORE campagne vind je in dit persbericht.