ASICS stoomt je klaar voor de ultieme uitdaging

Deze maand ging het online trainingsprogramma voor Beat The Sun live. Of je nu begeleiding wilt bij je eerste kilometers, of wilt strijden om een plek in een van de Beat The Sun teams die op 21 juni een spectaculaire race rondom de Mont Blanc lopen, met dit unieke trainingsprogramma opgesteld door professionele coaches van ASICS word je klaargestoomd voor jouw persoonlijke hardloopdoel.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Met het online trainingsprogramma helpt ASICS jou om jouw hardloopdoel te realiseren. Naast trainingsschema's krijg je tips over core- en krachttraining, (trail)running en voedingtips inclusief lekkere recepten. Het trainingsprogramma bestaat uit twee fasen. In de eerste fase bouw je een sterke basis zodat je in de tweede fase volop kunt werken aan kracht en uithoudingsvermogen. Elke twee weken worden nieuwe schema's, tips en video's aan het online trainingsprogramma toegevoegd. Het plan voor week 1 en week 2 van het Beat The Sun trainingsprogramma staat nu live.

ASICS Beat the Sun

Op een sterke basis kun je bouwen

Daarom begin je de eerste weken met core training, dynamische stretchoefeningen en oefeningen om je flexibiliteit te vergroten. Daarnaast maak je natuurlijk je eerste kilometers.

De beste basis core oefeningen voor hardlopers

Dat een sterke core je helpt bij het hardlopen weet je vast. Maar welke oefeningen kun je het beste doen? Met de plank, side plank, mountain climbers en fire hydrant bouw je een stevig corset waarmee je goed je kilometers doorkomt. Hoe die oefeningen ook alweer gaan? Op het trainingsplatform krijg je de uitleg van A tot Z.

De juiste loophouding

Naast een sterke core is een goede loophouding erg belangrijk tijdens het hardlopen. Of je nu snel of langzaam loopt, kort of lang, met een goede houding krijg je meer zuurstof zodat je beter presteert. Loop daarom rechtop en beweeg je armen goed mee. In deze video legt coach Andrew Kastor het belang van een goede loophouding helder uit:

Hapiness is all about achieving goals

Welk hardloopdoel heb jij voor 21 juni? Strijd je mee om een plek in een van de Beat The Sun teams of ga je voor een persoonlijk doel?

#BeatTheSun

Op 21 juni, de langste dag van het jaar, organiseert ASICS voor de derde keer het spectaculaire hardloopevenement Beat The Sun. Dit jaar heb je als amateur hardloper de kans om samen met ervaren hardlopers deze unieke estafettewedstrijd rondom de Mont Blanc te lopen. De start en finish zijn in het Franse Chamonix en binnen één dag doorkruis je zowel Frankrijk, Italië als Zwitserland. Elke hardloper loopt twee estafettes tussen de 3 en 19 kilometer. Het ultieme doel: de zon verslaan. Durf jij deze ultieme uitdaging aan? Je kunt je tot 20 april hier aanmelden (kies de optie ‘live evenement’) en meestrijden om een plek in een van de teams. Op 25 april maakt ASICS de 50 finalisten bekend die een toptrainingsprogramma mogen volgen om zich klaar te stomen voor de race. Op 20 mei worden de 24 definitieve winnaars bekendgemaakt. Hoor jij bij deze toppers? Dan krijg je tot de race coaching van een professionele trailrunner uit jouw team. Uiteraard rust ASICS je van top tot teen uit met de juiste gear.

Persoonlijk doel op Global Running Day

Houd je wel van een uitdaging, maar mag het van jou wat minder heftig? ASICS heeft 21 juni uitgeroepen tot Global Running Day en hiervoor kun je zelf een hardloopdoel bepalen. Als je via de #BeatTheSun community jouw persoonlijke doel opgeeft (kies de optie 'wereldwijde uitdaging') krijg je toegang tot het exclusieve Global Running Day online trainingsprogramma. Je ontvangt dan praktische tips en advies over krachttraining, voeding en (trail)running zodat je je optimaal kunt voorbereiden op jouw doel.

Meer info over het Beat The Sun evenement en de selectie van amateur hardlopers vind je in dit persbericht.