ASICS zoekt jou voor meest ultieme race wereldwijd!

ASICS Beat The Sun 2016

Vandaag start ASICS de jaarlijkse zoektocht naar amateur hardlopers voor Beat the Sun 2016. Durf jij de zwaarste hardloopuitdaging van de natuur aan te gaan? Zie jij jezelf in een team een wedstrijd tegen de zon lopen? Rondom de Mont Blanc welteverstaan. Tussen zonsopgang en zonsondergang. Ja? Sluit je dan nu aan bij de #BeatTheSun community.ASICS Beat The Sun 2016

Wat is Beat the Sun?

Beat the Sun is een extreem hardloopevenement dat op 21 juni 2016 start en finisht in Chamonix. Amateur hardlopers krijgen de kans van hun leven om samen met ervaren hardlopers een unieke estafettewedstrijd te lopen. De race speelt zich af op zeer wisselend terrein en op verschillende hoogtes: van technische trails tot lange wegtrajecten en zwaar klim- en afdaalwerk in de bergen. Elk team doorkruist Frankrijk, Italië en Zwitserland binnen slechts één dag. Dit jaar vindt de derde editie van dit spectaculaire event plaats.
Bekijk de teaser van de World versus the Sun

Beat the Sun facts:

  •     8.370 hoogtemeters
  •     150km parcourslengte
  •     weg, trails en bergen
  •     doorkruisen van 3 landen
  •     8 intercontinentale teams

Klik hier als je wil meestrijden voor een startbewijs voor Beat the Sun! #BeatTheSun community


Internationale race

De komende maanden worden acht intercontinentale teams samengesteld. Zij strijden tegen elkaar om als eerste team de zon te verslaan. Want dat is het ultieme doel: binnen 15 uur, 41 minuten en 35 seconden rondom de Mont Blanc – de hoogste piek van Europa – te lopen. Elke hardloper loopt twee estafettes  tussen de 3km en 19km. Er zijn 3 Europese teams, 2 Amerikaanse teams, 2 teams Zuidoost-Azië en een team Afrika. En het leuke is: in elk team is er plaats voor drie amateurs. Meedoen? Meld je dan aan voor de #BeatTheSun community.
ASICS Beat The Sun 2016

ASICS Beat The Sun 2016
Hoe werkt de #BeatTheSun selectie?

Het start met aanmelden via #BeatTheSun community. Dan maakt ASICS op 25 april de 50 finalisten bekend voor het evenement in Chamonix. Hoor jij daarbij? Dan mag je een toptrainingsprogramma volgen waarmee je wordt voorbereid op het evenement. Op 20 mei worden de 24 definitieve winnaars voor ASICS Beat the Sun gekozen door een combinatie van online stemmen en een jury. Ben jij geselecteerd? Dan word je de laatste maand gevolgd en ondersteund door een professionele sporter uit jouw team. Uiteraard zorgt ASICS voor de juiste schoenen en uitrusting voor de training en de grote dag van de wedstrijd.

ASICS Beat The Sun 2016
Global Running Day

De #BeatTheSun community is óók het online platform voor Global Running Day. Hier stel je jouw persoonlijke hardloopdoel voor 21 juni 2016 op (zonder dat je meestrijdt naar een startbewijs voor het Beat the Sun event in Chamonix). Jij krijgt in deze community toegang tot het exclusieve Global Running Day online trainingsprogramma. De eerste module van het #BeattheSun online trainingsprogramma begint op 1 maart. Je krijgt dan advies over krachttraining, voeding en trailrunning. Dit is ontwikkeld door professionele coaches van ASICS en helpt jou je doel te bereiken op 21 juni. Op deze langste dag van het jaar strijden er dus wereldwijd miljoenen hardlopers naar hun ultieme hardloopdoel.Klik hier om mee te strijden naar een startbewijs voor Beat the Sun #BeatTheSun community
Klik hier om je eigen hardloopdoel op te stellen en te bereiken op 21 juni
  
Voor meer informatie over Beat The Sun 2016 kan je op de volgende website terecht:
http://beatthesun.asics.com/