ASICS’ wintercollectie tot -20 graden

De temperatuur zakt dieper. De wind wordt guur. En regen gaat over in hagel en sneeuw. Het is én voelt eindelijk echt winters! Maar er is altijd baas boven baas. Neem nu Japan. Daar ligt Lake Shikaribetsu: een meer dat de hele winter bevroren is en omgeven door niets dan sneeuw. Juist op díe locatie is ASICS’ wintercollectie 2015 vastgelegd. En de lopers? Die konden gewoon blijven presteren. Een goede test zodat je zeker weet dat jij zelfs tijdens de koudste dagen mooi op temperatuur blijft.

Waarom Japan?

Hier ligt de oorsprong van ASICS. Daarom zijn eeuwenoude tempels, vulkanen en meer schitterende natuurverschijnselen het decor van de kleding- en footwearcollectie voor winter 2015. Het resultaat is een fotoserie op overweldigende locaties in Japan. Warm je hart aan de prachtige plaatjes.

ASICS AW2015 Japan

Het bevroren meer: Lake Shikaribetsu

Dit is de meest extreme omgeving waar de sporters zijn gefotografeerd. Lake Shikaribetsu is een groots bevroren meer in het Daisetsu National Park. Het is vaak nauwelijks zichtbaar door de eindeloze sneeuwmassa eromheen. De levendige kleuren van de outfits steken fel af tegen de meedogenloze, witte achtergrond. Zelfs in deze ultieme winteromgeving presteren de lopers in de Winter Running collectie. Zonder dikke winterjassen- of truien, waarin je vaak niet vrij en prettig beweegt. Maar door slimme laagjes en stoffen. Leuk detail van het park: er staat een klein origineel iglodorpje naast het meer.

Elite jacks

De naam zegt het al. Dit super lichtgewicht jack is voor de elite. Voor jou dus. Dit jack beschermt je in koude, stromende regen. Het is 360° waterdicht, ofwel je blijft van je hoofd tot je middel droog. En toch ademt de stof zodat je niet (over)verhit raakt. Ook niet onbelangrijk: terwijl je je beschermt tegen de elementen blijf je toch goed zichtbaar door de reflecterende motieven.

ASICS Elite Singlet AW2015 Japan

Combi met Elite Singlet: tot -20°

Tijdens de allerkoudste dagen combineer je het jack met een Elite Singlet. Temperaturen tot -20° zijn geen probleem als je hier het lichte Elite Jack over aantrekt. Lange training of wisselend weer? Het jack rol je zo op in de borstzak met een elastisch bandje, dus makkelijk mee te nemen.

ASICS AW 2015 Japan

‘Blauwe vijver’: Lake Biei

Lake Biei staat bekend om haar prachtige blauwe kleur, veroorzaakt door de mengeling van natuurlijke mineralen. De plaatselijke bevolking noemt Lake Biei 'de blauwe vijver’. De felblauwe kleur contrasteert met de heldere kleuren van de wintercollectie. De lopers onderscheiden zich duidelijk van hun omgeving. 

ASICS AW2015 Japan Hybride Jack

Cocoonen in je Hybride jack

Het Hybride jack beschermt je tegen wind, regen en heeft ultralichte, gevoerde Cocona-inzetten in het voorpand. Cocona, dat klinkt alleen al comfortabel toch? En dat is het ook. Je beweegt je ongehinderd dankzij het zachte, rekbare geruwde materiaal onder de armen en op de rug. Het jack reguleert vocht perfect en de split achter zorgt helemaal voor optimale ventilatie. Ook in zwart verkrijgbaar voor zowel heren als dames.

 ASICS Elite Singlet AW2015 Japan

Actieve vulkaan Mount Yotei is een actieve vulkaan die vaak vergeleken wordt met Mount Fuji.

Eén van de grootste en mooist bewaarde heiligdommen in Japan is Kamikawa Shrine. Door de ligging op een heuvel kijk je uit over Asahikawa.

 

PS. Heb jij het niet snel koud? Bekijk dan ASICS’ herfst 2015 serie, gemaakt in Tokyo: de drukke metropool die nooit slaapt.

Voor het volledige persbericht kan je hier terecht.