METARUN: ASICS’ BESTE & NIEUWSTE LANGE AFSTAND HARDLOOPSCHOEN

Drie jaar geleden startten de wetenschappers van het ASICS Institue of Sport Science een missie met een duidelijk doel: de beste lange afstand hardloopschoenen ooit ontwikkelen. Het resultaat is de MetaRun. Deze schoen is ontwikkeld met 5 nieuwe technologieën die het doel van alle vier de hardloopkenmerken voor lange afstanden dienen. De limited edition schoen is wereldwijd beperkt tot 60.000 paar. Lees over de bijzondere ontwikkeling van deze hardloopschoen van de toekomst.

De uitdaging: schoen zonder beperkingen of compromissen

In 2013 kreeg Dr. Tsuyoshi Nishiwaki (Executive Officer en Head of Research van het ASICS Institute of Sport Science) een uitdaging voorgeschoteld: ontwikkel ASICS' beste hardloopschoenen voor lange afstanden ooit. Zonder beperkingen of compromissen. Als enige voorwaarde gold dat de MetaRun tot betere prestaties van hardlopers moest leiden dan de huidige ASICS schoenen. En dat op alle vier de hardloopkenmerken voor lange afstanden: lichtgewicht, stabiliteit, pasvorm en demping. Voorheen zou de maximalisatie van het ene kenmerk concessies moeten doen aan het ander. Bij de MetaRun niet, hiervoor zijn vijf nieuwe technologieën ontwikkeld.

Vijf baanbrekende technologieën

De schoen is voorzien van vijf technologieën die zich aan elke individuele hardloper aanpassen. Hiermee zijn de ASICS wetenschappers verder gegaan dan ooit tevoren. Om zo de vier duurloopfuncties tot het beste niveau te tillen.

1 Lichtgewicht FlyteFoam
Voor de MetaRun is een nieuwe én de lichtste middenzool van ASICS ooit ontwikkeld. Circa 55% lichter dan de standaard en verlaagt het schoengewicht met 20 gram. De biologische vezels verbeteren de demping, duurzaamheid en vering.

2 Stabiliteit door koolstof
Het is bijzonder dat het tweedelige stabiliteitssysteem AdaptTruss is versterkt met koolstof. Het resultaat is tot 28% meer stabiliteit in de hak en 15% meer stabiliteit in de middenvoet. De AdaptTruss werkt naadloos samen met de aflopende DUOMAX constructie.

3 DUOMAX
De DUOMAX middenzool heeft een dubbele dichtheid die zich moeiteloos aan dynamische bewegingen aanpast. Wat ervaar je als hardloper? Minder druk en een vloeiende overgang.

4 Pasvorm: Jacquard Mesh upper
De Jacquard Mesh upper van de MetaRun bestaat uit één laag en voelt aan als een tweede huid zonder enig geschuur. Tel hier de MetaClutch omhulling, het hielstuk uit één deel en de memory foam bij op, en je krijgt een betere statische pasvorm (44% lateraal en 26% mediaal) en dynamische pasvorm (12% lateraal en 15% mediaal).

5 Demping
De X-GEL hybride gelformule, vorm en nauwkeurige positionering verbetert de demping in de hak met 18%. De MetaRun absorbeert alle impact zodat lopers van de eerste tot de laatste stap genieten van hun hardloopsessies.‘Een nieuwe maatstaf voor hardloopschoenen’
"Als marktleider op het gebied van prestatiegericht hardlopen moet ASICS altijd voorop blijven lopen. We hebben ons team experts aan het ASICS Institute of Sport Science uitgedaagd om een schoen te ontwikkelen die de huidige designgrenzen overstijgt en ons toekomstige succes verzekert. MetaRun is onze meest technologisch geavanceerde schoen ooit en vormt een enorme doorbraak voor ASICS. Ik ben er ontzettend trots op dat ons team de lat hoger heeft gelegd dan ooit tevoren om een nieuwe maatstaf te stellen voor hardloopschoenen voor lange afstanden.” (Motoi Oyama, President en CEO van ASICS Corporation)

Met slechts 60.000 paar wereldwijd verkrijgbaar geeft deze limited edition hardlopers een exclusieve mogelijkheid om de gloednieuwe technologieën voor schoenen van ASICS te ervaren. MetaRun is vanaf 18 november wereldwijd verkrijgbaar tegen een aanbevolen verkoopprijs van €250.