Met nog minder dan tweeëneenhalve week op de teller voor het startschot van de Damloop, zijn daar de eerste zenuwkriebels. Ook de leden van het ASICS 2015 team worden stiekem al een beetje nerveus. Daarom stond het derde en laatste event in teken van een gezonde geest in een gezond lichaam.

Tijdens de warme zomerdag op 30 juni werd er nog hard getraind in het Vondelpark met de Atleetfabriek. En op het tweede event in juli bliezen de herfst(?!)storm én trainer Robert Lathouwers het team nog bijna omver. Gisteravond was dus het tijd voor rust en bezinning.

Present waren ze weer: Anneloes van GirlsLove2Run, Michelle én Teni in hoogsteigen persoon van FitBeauty, Marc van ProRun, Mari van MariDurieux, Jessica van Eat Run Love en David van Urban Runners, ditmaal in Strandrestaurant Zout in Zandvoort. Laura van Running Lau kon helaas slechts via Instagram wat highlights mee krijgen, het ‘echte werkende leven’ eiste even zijn tol. Maar ze heeft tussendoor hard getraind, dus Lau: je startnummer en ASICS VIP-bandje zijn onderweg, hoor!

 Damloop Clinic 3

 

Een greep uit de enthousiaste reacties op de nieuwe collectie:

‘Wat super die duimgaten waardoor je handen lekker wegkruipen’

‘Wat een mooie kleuren, dat mintgroen met zeegroen!’

‘Fijn een capuchon voor de herfst en winter!’

‘Strakke mannenlijn!’

Adem in, adem uit

Ademhalingsgoeroe Koen de Jong van Sportrusten bracht zijn kennis en enthousiasme voor ademhalingsoefeningen vóór, tijdens en na het hardlopen over. Zijn boeken en verhaal zijn samen te vatten in drie woorden: adem langer uit. Toch wist hij de groep bijna een uur lang te boeien.

Hardlopen met zelfvertrouwen

Dat was de titel van de interactieve presentatie van de gerenommeerde sportpsycholoog Ivo Spanjersberg. Hij liet het team ervaren dat doelen stellen de sleutel is tot zelfvertrouwen. En sprak over presteren op alle vlakken: van fysiek en mentaal tot tactisch en technisch.

Go run that beach!

De hele avond heeft het team, dat startklaar zat in de nieuwe ASICS AW2015 collectie, geïnteresseerd geluisterd, gevraagd en geantwoord.

Maar buiten was iets constant aanwezig, met een onweerstaanbare aantrekkingskracht: een eindeloos leeg strand! Dus eindelijk naar buiten: hardlopen! Na afloop nog gauw een hapje in de gezellige strandtent, waarna na vele dankwoorden, zoenen en handdrukken de groep uiteenging, terug naar huis om zich de komende dagen in stilte voor te bereiden op de Damloop…

 Damloop Clinic 3