Damloop voorbereiding
Mix Up Your Run

Zomers, extreem warm en zonnig was de 1e Damloop training van het ASICS 2015 team. Maar het 2e event vond 2 dagen na de zomerstorm op 25 juli plaats. Op maandag 27 juli kwamen ze samen: Anneloes van GirlsLove2Run, Michelle van FitBeauty, Marc van ProRun, Mari van MariDurieux, Kirsten van Girl on the Run en door het succes van 30 juni, voegden Jessica van Eat Run Love en David van Urban Runners zich bij hun. De ene na de andere wolkbreuk liep die dag leeg boven het Amsterdamse bos... Maar de bikkels waren allemaal present. De highlights van die avond.


Groepsfoto

Het Amsterdamse bos

De Dam tot Damloop is natuurlijk geen trailrun. En tóch was het Amsterdamse bos het terrein voor de training van die dag. Het maakt namelijk niet uit waar je voor traint, variatie is altijd goed. Van afstand, snelheid en soort training tot en met de omgeving en ondergrond. Mix Up Your Run is de boodschap én de sleutel tot succes!

It's a big world - Go run it

Rik Geus, master in de sportfysiotherapie, werkzaam in de Salvedo Health Clinic te Amstelveen, eigenaar van bureau SportZorg en drievoudig Olympisch fysiotherapeut heeft dit op flitsende wijze tot in de finesse uitgelegd. Binnenkort zullen we via dit platform zijn kennis delen, maar voor een eerste kennismaking met de Mix Up Your Run theorie van ASICS kan je hier terecht.

Lightweight rugzak

Een speciaal lightweight rugzakje kwam tijdens de training goed van pas. Robert vervoerde er zijn trainingsattributen in. En het hield alle extra jasjes en mobiele telefoons droog. Het team kan de rugzak bijvoorbeeld goed gebruiken voor langere (trailrunning) trainingen of wedstrijden.

Lightweight rugzak

Trainer Robert Lathouwers

Tweemaal kwam hij op de Olympische Spelen uit voor de 800 meter. Met onvoorstelbaar veel vallen en opstaan. Robert nam het team in vogelvlucht mee door zijn carrière. Daarna zorgde zijn mix van oneindig optimisme, doorzettingsvermogen en energie ervoor dat ondanks de flinke plensbuien, iedereen genoot van de training. Voldaan sloten we de avond af met weer een gezellig etentje bij de Veranda.

Robert Lathouwers

De volgende trainingsdatum volgt! ASICS wenst het Dam tot Damloop 2015 team veel succes en plezier de komende weken met het gevarieerd trainen!