It’s a big world: go run together

De temperaturen stijgen flink deze week. Maar dat weerhield Anneloes van GirlsLove2Run, Laura van RunningLau, Michelle van FitBeauty, Marc van ProRun en Mari van MariDurieux er niet van om dinsdagavond 30 juni samen te trainen. Wat verbindt deze mensen? Hardlopen natuurlijk. Dus zij vormen het ASICS Dam tot Damloop 2015 mini team.

Dam tot Damloop 2015 mini team

De komende maanden helpt ASICS deze zeer uiteenlopende hardlopers klaar te stomen voor een van de gezelligste lopen van Nederland: de Dam tot Damloop. Het team komt een aantal keer samen om kennis te absorberen en delen. Producten te testen. En natuurlijk om te trainen. Een korte impressie van de eerste bijeenkomst.

Start @ Flagshipstore

Afgelopen dinsdagavond kwam de groep (helaas op Kirsten van Girl on the Run na) voor het eerst samen in de Flagshipstore. Niet alleen vanwege de super locatie pal aan het Vondelpark. En ook niet alleen voor de mooie setting. Maar vooral omdat dit dé locatie in Nederland is met technisch hoogstandjes voor lopers zoals de Foot ID analyse ruimtes en een running lab. Pijke (Store manager van de Flagship Store) wist met zijn achtergrond als bewegingswetenschapper, feilloos de FootID analyse van Laura uit te leggen. De komende weken volgen de andere deelnemers.

Foot ID

My ASICS

Thomas Wasser (My ASICS manager) legde aan het team uit hoe My ASICS ze kan helpen hun persoonlijke hardloopdoelen te bereiken. Zonder roekeloos verder, harder of meer te lopen. Bijvoorbeeld doordat het programma berekent wat de juiste afstand, het juiste tempo op de juiste dag is. Maar ook het opbouwen van capaciteit kwam aan bod. Thomas vertelde hoe ze geleidelijk en verantwoord met elke hardloopsessie de anaerobe drempel kunnen verhogen, door het hardlooptempo af te stemmen op de huidige conditie. Daarnaast kreeg het team ook een sneak preview van een nieuw ASICS platform.

Testen limited edition Gel-Nimbus

Na alle informatie was het hoog tijd om in actie te komen. Op de gloednieuwe limited edition Gel-Nimbus ging het team het Vondelpark in. ASICS is benieuwd naar de reacties en testresultaten van deze opvallende variant van de Gel-Nimbus 17. Hardlooptrainer Ruben, topsporter en bewegingswetenschapper van de Atleetfabriek, heeft ondanks de hitte alle spieren flink geprikkeld en getraind. Na het opfrissen was een gezellig etentje bij VondelPark 3 dan ook zeer welkom.

Training

Op maandag 27 juli komt het team weer samen.

ASICS wenst het Dam tot Damloop 2015 mini team veel succes en plezier de komende weken met trainen en testen!