It’s a big world, go run it: Beat the Sun!

It’s a big world! Maar vergeleken met de machtige zon is onze aarde nietig klein. En tóch durven 30 wereldwijd geselecteerde atleten het op te nemen tegen deze oerkracht. Will they Beat the Sun? Lees een update over de zwaarste estafette in de natuur en de helden die meedoen.

Beat the Sun

Elke dag maakt de zon zijn baan rond de legendarische bergtoppen van de Mont Blanc. Het doel van Beat the Sun is om uitgerekend dáár sneller te zijn dan de zon. Op zondag 21 juni, de langste dag van het jaar, leggen atleten een parcours van 148 km en 8.370 hoogtemeters af. To beat the sun, moet dat in 15 uur, 41 minuten en 35 seconden.

 

Global race

Amerika, Azië-Pacific, Afrika, Noord-Europa en Zuid-Europa strijden tegen de zon én elkaar. Uniek is dat elk team uit drie professionele atleten en drie amateurs bestaat. Een nog niet eerder vertoonde wereldwijde race.

Global search: 15 uit de 10.000

ASICS wil met Beat the Sun wereldwijd mensen inspireren om de uitdaging met zichzelf aan te gaan. Bijna 10.000 deelnemers streden mee naar een plek in één van de teams. Er zijn er slechts vijftien geselecteerd. We stellen je voor aan een aantal van deze bijzondere hardlopers.

Charlotte Love (23-jarige amateur uit Engeland, team Noord-Europa)

Ik startte met hardlopen nadat ik de diagnose Hodgkin-lymfoom, een vorm van kanker, kreeg. Het was voor mij een manier om gezond te blijven en iets voor mezelf te doen. Dat juist ik geselecteerd ben voor deze race, kwam voor mij persoonlijk precies op het juiste moment. Tegelijk wil ik zo anderen inspireren: ga naar buiten, ga hardlopen!

Leilani Scheffer (31-jarige amateur uit Zuid-Afrika, team Afrika) 

Ik heb astma en startte daarom op vijfjarige leeftijd al met hardlopen. Op advies en onder begeleiding van een specialist. Om zo mijn longcapaciteit te vergroten. Jaren later bleek uitgerekend ik een ongekend uithoudingsvermogen en talent te hebben. Super dat ik geselecteerd ben voor Beat the Sun

Jaimielle Jacobs (30-jarige amateur uit Australië, team Azië-Pacific)

Jaimielle is de vrouw van toptriatleet Pete Jacobs. Hij was in 2012 wereldkampioen Ironman. Maar op 21 juni staat zij in de picture. Want hoe ziet het leven met een triatleet eruit? ASICS maakte eerder al een tof filmpje van dit echtpaar. Jamielle: ‘Quality time samen? Dat is een film kijken op de stationaire racefiets.

Mix up your run!

Mix up your run: verschillende omgevingen, ondergronden, snelheden en hardloopstijlen. Want variatie is de remedie tegen blessures en verveling. Daarom heeft ASICS dit jaar voor Beat the Sun een extreem afwisselend parcours gekozen. Van een verticale snelheidsrace tot een adembenemende downhill race. Trailrunning is een vast onderdeel in dit ruige landschap. Maar er is zelfs een stuk alpine parcours: atleten zullen met touw door de sneeuw afdalen.

Keep Track!

Krijg jij ook zin om het rondje kerk of park in te wisselen voor ruig avontuur? Volgende week volgt een update: trailrunning tips & tricks.

PS

Sunset & Vine, het productiebedrijf uit Londen dat alle grote sporters & sportevents vastlegt, maakt een speciale wereldwijde tv-documentaire van Beat the Sun. Eind 2015 wordt deze uitgezonden, we keep you posted!

Zie hier alvast een korte documentaire (9.39 minuten) van de voorbereiding van Outrun the Sun 2014:

 

> Extra beeldmateriaal hier & hier.